studerende merit

hej velkommen til . Jeg er pædagog merit studerende i Randers.
Jeg glæder mig til at komme igang med min Blog. Denne side vil være min fremtid frem til jeg er uddannet pædagog.

tirsdag den 28. september 2010

Sundhedsplejerske uddannelse.

Sundhedsplejerske
Citat fra udannelses guiden, undervisnings ministeriet http://www.ug.dk/


"Sundhedsplejerskens vigtigste arbejdsområde er børns udvikling.
Sammen med forældrene er sundhedsplejerskens opgave at bidrage til, at børn får en sund opvækst. Som sundhedsplejerske besøger du familier med børn under et år. Her undersøger du barnet og taler med forældrene om barnets trivsel og udvikling. Hvis barnet er sygt og har behov for behandling, skal du henvise forældrene til en praktiserende læge.
Arbejdet som sundhedsplejerske er selvstændigt, ansvarsfuldt og kræver gode samarbejdsevner. Man skal have interesse for sociale og sundhedsmæssige vilkår og evne til at få kontakt med både børn og voksne.
Om jobbet
Familier med børn under 1 år får med jævne mellemrum besøg af en sundhedsplejerske, hvis arbejde består i at bidrage til, at børn og unge får en god og sund opvækst.
Hvis barnet har behov for anden form for behandling, støtte og omsorg, skal du formidle kontakt til den tværfaglige gruppe i kommunen, som tager sig af indsatsen for børn med særlige behov. Sundhedsplejersken vil ofte være medlem af gruppen.

Hjemmebesøg - Sundhedsplejersken aflægger besøg hos barnet og de nybagte forældre.
Sundhedsplejersken holder også åbent hus, hvor forældre kan få vejledning og svar på spørgsmål, og sundhedsplejersken laver arrangementer for forældregrupper, der på den måde kan lære andre forældrepar i samme situation at kende.
Når børnene bliver større, foregår sundhedsplejerskens arbejde på skolerne. Her bliver børnenes helbred undersøgt (bl.a. højde, vægt, syn og hørelse), lige som sundhedsplejersken har samtaler om sundhed med det enkelte barn eller med grupper af børn.
Hvis der er noget i vejen med et barn, sørger sundhedsplejersken for, at det kommer til læge. De kontakter forældrene eller sørger for anden hjælp.
Sundhedsplejersken vejleder også skolernes personale i sundhedsmæssige spørgsmål og indgår i sundhedspædagogiske aktiviteter på skolen.
Herudover rådgiver og vejleder sundhedsplejersken personalet i daginstitutionerne og de kommunale dagplejere.
Endelig har sundhedsplejerskerne en del administrativt arbejde, og de fleste deltager i undervisning. De tilrettelægger fx undervisningsforløb om rigtig ernæring for børn, i forebyggelse af ulykker og indeklimaproblemer
"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar