studerende merit

hej velkommen til . Jeg er pædagog merit studerende i Randers.
Jeg glæder mig til at komme igang med min Blog. Denne side vil være min fremtid frem til jeg er uddannet pædagog.

torsdag den 3. november 2011

Pædagogik. uge 44.

Dagen startede med introduktion til pædagogik forløbet.Lil.
Oplæg og diskussion omkring Hvad er kultur?
Susanne idun Mørch difinere kultur at dyrke, udvikle, noget.
Men dette ord har også betydning for alt det menneskeskabte i et samfund. Her som en socialiseringsproces gennem ritualer, sprog, osv. denne socialisering forgår også, nåe et barn/unge gennem opvækst socialiseres eller opdrages i kulturel sammenhæng i familien eller institutioner.Som individ vil vi hele tiden påvirke socialiseringsprocessen, fordi vi udvikler ny viden, nye normer og holdninger til den kutur vi er en del af.
Organisationskultur- Kan difineres som en social gruppe , der arbejder hen mod et fælles mål _ her som institutions- organisationskultur. Her tit ud fra vores vaner og skikke ( sine egne kulturs briller)
Her vil en kultuanalyse kunne være med til at forstå, hvorfor en institution fungere og samarbejder som den gør. Her for at blive klogere på ens handlinger og hvilken baggrund der ligger bag ens reflektioner. Her gennem samspil mellem barnet/unge eller institutionen og de omgivelser vi arbejder ud fra ved at man på denne måde kan finde nye veje til at påvirke den og ændre kulturen.
Kulturforsker Schein(1994) Kulturanalyse. Artefakter- Skueværdi- Grundlæggende
Antagelser.
Vi dannede grupper til vores pædagogik forløb.
Vi sluttede dagen af med gennemgang af undervisningen. ud fra følgende to spørgsmål: Hvad har jeg lært i undervisningen? Hvordan kan jeg koble undervisning sammen med læringsmål?
Tak for idag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar