studerende merit

hej velkommen til . Jeg er pædagog merit studerende i Randers.
Jeg glæder mig til at komme igang med min Blog. Denne side vil være min fremtid frem til jeg er uddannet pædagog.

torsdag den 17. marts 2011

Uge 11. DKK.

DKK. Opgave . Uge 13. Anne.

Mandag arbejdede Emir og jeg med DKK opgave. Vi har valgt at tage udgangspunkt ud fra Århus kommunes mål for sprog og læsning. Vi arbejder videre omkring denne opgave, som vi skal fremlægge mandag i uge 13.

Emne: Århus Kommunes mål for sprog og læsning.
Århus kommunes fokus på læsning og sprog, har gennem de sidste 10 år har været skærpet opmærksomhed på læsning, dette er på grund af PISA undersøgelser viser den, at danske børn klare sig ganske betydeligt dårligt i forhold til andre lande vi sammenligner os med. På baggrund af disse blev lovgivningen reguleret til fordel for mere fokus på sprog og læsning.

Mål.
Alle børn og unge udvikler sprog og læse færdigheder, der gør dem i stand til at aktivt at anvende deres sprog og læsning til personlig udvikling , uddannelse og aktivt deltagelse i samfunds livet.
Del mål.
1. at forældre, ansatte i sundhedsplejen, dagtilbud ,skole, fritidsskole ungdomsskolefritid udvikler bevidsthed og viden om barnets sprog og læseudvikling, herunder sammenhængen mellem tale og skriftsprog.
2. At de 0-6årige børn udvikler et alderssvarende velfungerende talesprog, som viser interesse for og eksperimenterer med skriftsproget.
3. At eleverne vider udvikler, vedligeholder og anvender gode, fleksible læse færdigheder gennem hele skole forløbet som baggrund på kundskabens tilegnelse i alle skolens fag.

To sproget børn: Sprogscreening .Sprogscreeninger af børn med dansk som andetsprog er med til at sikre, at børn med et særligt sprogstøttebehov får den nødvendige støtte til at udvikle deres danske sprog. På den måde får de det bedst mulige udbytte af deres skolegang.
Aarhus Kommune anvender Folkeskolelovens § 5 stk. 8, som giver mulighed for at foretage en vurdering af dansksproglige kompetencer hos skolestartere, skoleskiftere og tilflyttere med dansk som andetsprog. På baggrund af vurderingen kan kommunen henvise børn med et særligt behov for støtte i dansk som andetsprog til en anden skole end distriktsskolen. ( BUSBØRN)
§ DAGTILBUDSLOVEN § 11
Kommunalbestyrelsen skal tilbyde alle 3-årige
børn i kommunen en sprogvurdering og
skal efter behov tilbyde sprogunderstøttende
aktiviteter samt anden bistand.


Århus kommune har lavet en pjece som er oversat til mange forskellige sprog. B.la somali, arabisk, tyrkisk, vietnamesisk, kurdisk, dari og pashto.

www.aarhuskommune.dk/vi

Ingen kommentarer:

Send en kommentar